woensdag 13 januari 2016

De laatste oorlog - Daan Heerma van Voss


De laatste Oorlog - Daan Heerma van VossAfbeeldingsresultaat voor de laatste oorlogHoe weet je wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? Die vraag houdt Abel Kaplan, voormalig schrijver, al zijn leven lang bezig. Pendelend tussen de twee liefdes van zijn leven stuit Kaplan tijdens een nachtelijke dwaaltocht op een verlaten schoolgebouw. Hij hoort hulpkreten, maar durft niet in te grijpen.

Wanneer vervolgens een gepeste jongen bescherming bij hem zoekt en Kaplans vriendin Judith hem het oorlogsdagboek van haar vader overhandigt, dringt het tot hem door: de geschiedenis is springlevend, en het is hoog tijd om zijn plek erin op te eisen. In De laatste oorlog, dat even licht als dwingend van toon is,   gaat Abel Kaplan de confrontatie aan met vragen die relevanter zijn dan ooit.
Het boek is te leen in de mediatheek van het TBL.

Afbeeldingsresultaat voor daan heerma van voss

 Daan Heerma van Voss (1986) is de auteur van romans als Zonder tijd te verliezen, De vergeting en Het land 32. Ook schrijft hij regelmatig voor De Morgen, de Volkskrant en Das Magazin en essays van zijn hand verschenen in Haaretz, Svenska Dagbladet, The New York Times en de Amerikaanse Vogue. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen en bekroond met De Tegel.

Geen opmerkingen: