woensdag 30 oktober 2013

Judith Koelemeijer komt naar Oss

Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op het Griekse eiland Paros. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een noodlottig ongeluk gebeurt. Judith Koelemeijer was één van hen en schreef hierover het autobiografische boek ‘Hemelvaart, op zoek naar een verloren vriendin’.

Op uitnodiging van de Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks vertelt Judith Koelemeijer op maandag 18 november 2013 over haar boek ‘Hemelvaart, op zoek naar een verloren vriendin’. De lezing vindt plaats in zaal  De Linck (Muzelinck)

Judith Koelemeijer Marcel IsraelMarcel Israel
Onvergetelijk is het beeld van de vriendinnen op de terugreis: gevijven staan ze aan dek. Met zes rugzakken en een doodskist. Net als in ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ (2001), het succesvolle debuut van Judith Koelemeijer, en net als in haar tweede boek ‘Anna Boom’ (2009) onderzoekt ze wat er precies gebeurd is, en hoe het gaat met de betrokkenen van destijds. Ruim vijfentwintig jaar later bezoekt ze haar vriendinnen van vroeger, de Duitse en Griekse jongeren die bij het ongeluk betrokken waren en beschrijft de impact die het ongeluk had op de ouders van haar vriendin Annette. Het blijkt dat iedereen een andere versie van de gebeurtenissen heeft opgeslagen. Waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen? (Bron Bibliotheek Maasland)

Dit boek is te leen in de mediatheek

Geen opmerkingen: