woensdag 25 mei 2016

Adriaan van Dis winnaar Luisterboek Award 2016 / Luisteren voor je lijst


Adriaan van Dis winnaar Luisterboek Award 2016


De Luisterboek Award 2016 is toegekend aan Adriaan van Dis voor Karakter van F. Bordewijk. Volgens juryvoorzitter Vincent Bijlo heeft hij het meesterlijk voorgelezen. Door zijn power 'heeft hij het boek uit 1938 helemaal naar deze tijd getrokken'.
De andere vier genomineerden waren:
* Alsof het voorbij is van Julian Barnes, gelezen door Bas Keijzer (Atlas Contact/Rubinstein)
* Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen, gelezen door Jan Meng (Meulenhoff/Rubinstein)
* Overleven op de K2 van Wilco van Rooijen, gelezen door Bas Keijzer (Carrera/Rubinstein)
* In de ban van de krekel, in de ban van de mier van Geert Mak, gelezen door Geert Mak (Atlas Contact/Fosfor)

Sander van de Pavert is de maker van het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2016: Willy haalt alles uit de kast. Het Luistergeschenk wordt door de boekwinkels en de openbare bibliotheken als download of streaming aan de bezoekers cadeau gedaan. Ook is er een fysieke uitgave gemaakt, vormgegeven als elpee, die voor € 6,95 in de boekhandel te verkrijgen is. De Week van het Luisterboek vindt plaats van maandag 23 tot en met zondag 29 mei.

Luisteren voor je lijst

Afbeeldingsresultaat voor luisterbieb
Zoek je boeken voor je literatuurlijst? Je kunt ook literatuur luisteren in plaats van lezen!  Download de LuisterBieb en kijk bij 'Luisteren voor je lijst'. Handig voor in de bus naar school, in de pauzes tussen je lessen of 's avonds in bed.

Je favoriete luisterboek met één druk op de knop downloaden? Installeer de gratis LuisterBieb-app op je tablet of smartphone.
De LuisterBieb is er voor iedereen. Een groot aantal luisterboeken is gratis. Ben je lid van de Bibliotheek? Door je bibliotheekpas te koppelen aan de app krijg je toegang tot nog veel meer titels!


Geen opmerkingen: