woensdag 30 oktober 2019




Afbeeldingsresultaat voor ns publieksprijs 2019

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode van 2019 vindt plaats van woensdagavond 23 oktober tot en met woensdagavond 20 november 2019. Het winnende boek wordt op woensdagavond 20 november 2019 bekendgemaakt bij De Wereld Draait Door.

Nominaties

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (van 1 juli tot 1 juli). De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal, mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,50. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar keuze dat aan dezelfde criteria voldoet.

Winnaar

De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die van het publiek de meeste stemmen krijgt.
Afbeeldingsresultaat voor ns publieksprijs 2019De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, 
Hiernaast de 6 titels voor boek van het jaar! 

Geen opmerkingen: