woensdag 7 maart 2018

Shortlist van de Libris Literatuurprijs

Op de shortlist van de Libris Literatuurprijs prijken drie romans van betrekkelijk nieuwe namen: Marjolijn van Heemstra (1981) met En we noemen hem, Murat Isik (1977) met Wees onzichtbaar, en Arjen van Veelen (1980) met Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken. Dit werd maandagmiddag in de Nieuwe Kerk te Amsterdam bekendgemaakt door juryvoorzitter Abdelkader Benali, in 2003 zelf winnaar van de prijs voor de beste roman van het afgelopen jaar.

Arjen van Veelen, Marjolijn van Heemstra en Murat Isik

(De auteurs zijn alle drie ook al genomineerd voor de BNG Literatuurprijs, bedoeld voor nog niet doorgebroken auteurs onder de 40 jaar. Die werd op 11 januari gewonnen door Marjolijn van Heemstra met haar verhaal over een zwangere verteller die een familiemythe ontrafelt). 

GROTE PRIJZEN

Behalve dit jonge drietal nomineerde de Libris jury ook Martin Michael Driessen (1954) met De pelikaan, Ilja Leonard Pfeijffer (1968) met Peachez: een romance, en Tommy Wieringa (1967) met De Heilige Rita. Deze drie auteurs hebben reeds ervaring met het winnen van grote prijzen: Driessen kreeg de AKO Literatuurprijs in 2016, Pfeijffer de Libris Prijs in 2014 en Wieringa de Libris Prijs in 2013.


De winnaar van de 25ste Libris Literatuur Prijs van 50 duizend euro, zal op maandag 7 mei worden bekendgemaakt na afloop van een diner in het Amstel Hotel.

Geen opmerkingen: