woensdag 16 november 2016

ECI literatuurprijs 2016


driessenfeaturedDe ECI Literatuurprijs 2016 gaat naar Martin Michael Driessen. Dat maakte juryvoorzitter Louise Fresco donderdagavond 10november  bekend in Nieuwsuur. Driessen krijgt de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire boek in de categorieën fictie en non-fictie voor zijn verhalenbundel Rivieren. De jury prees de drie verhalen omdat ze getuigen van een „ingetogen grootheid, met schitterende beeldende zinnen en een onbestemde dreiging, en tegelijkertijd van een weldadige tijdloosheid.”

Het boek is te leen in de mediatheek en dit is de korte inhoud:
Rivieren bestaat uit drie op zichzelf staande novelles, waarin water een hoofdrol speelt. In ieder verhaal staat, zoals de titel van het boek al doet vermoeden, een rivier of beek in Europa centraal. 
Zo vormen de Main en de Rijn de levens van twee vlottervrienden in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn. En een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al generaties lang in heftige rivaliteit leven.

Geen opmerkingen: