woensdag 17 februari 2016

Schoppenvrouw - Mensje van Keulen

Mensje van Keulen - SchoppenvrouwVoor Paula, de hoofdpersoon in Schoppenvrouw, luidt de vriendschap met een nieuwe klasgenote en haar decadente broer een even onweerstaanbare als schokkende periode in haar leven in. De confrontatie die hieruit voortvloeit met de mysterieuze heler en ziener dokter Adami, werpt, hoewel ze geen geloof aan zijn sinistere voorspellingen hecht, een schaduw vooruit.

Jaren later, wanneer ze ontdekt dat haar dochter een misdaad heeft begaan, lijken Adami's onheilspellende woorden alsnog te worden bewaarheid. Paula's onvoorspelbare, kwetsbare bestaan met haar dochter en haar man Oscar, een geziene notaris, wordt vanaf de eerste regel in deze roman vol suspense haarscherp getekend.


Afbeeldingsresultaat voor mensje van keulen
Mensje van Keulen debuteerde op vijfentwintigjarige leeftijd met de roman Bleekers zomer. Het boek werd alom bejubeld en wordt nu tot de klassiekers van de Nederlandse literatuur gerekend. Sindsdien schreef ze vele romans, verhalen, gedichten, kronieken en jeugdboeken en vielen haar verschillende bekroningen en nominaties te beurt, waaronder de Annie Romeinprijs (2003), de Charlotte Köhlerprijs (2011) en de Constantijn Huygensprijs (2014) voor haar gehele oeuvre.

Geen opmerkingen: