donderdag 18 april 2013

Prijs jonge jury

Prijs Jonge Jury naar Rob Ruggenberg

Publicatiedatum: 17-04-2013
Op de Dag van de Jonge Jury in het AFAS Circustheater in Scheveningen zijn vanmiddag (17-04-2013) in aanwezigheid van ruim dertienhonderd jongeren tussen twaalf en vijftien jaar de prijzen van de Jonge Jury uitgereikt. De Prijs van de Jonge Jury ging naar Rob Ruggenberg, de Debuutprijs van de Jonge Jury naar Enne Koens.

Vogel
Enne Koens werd bekroond voor Vogel, een uitgave van Moon. Zij kreeg de prijs uit handen van winnaressen van vorige jaren, Maren Stoffels en Ingrid Kluvers. In Vogel zijn de ouders van Berre gescheiden toen zij acht was. Haar moeder wilde zichzelf terugvinden en heeft Berre en haar zus verwaarloosd. Als zij achttien is, gaat Berre op kamers en wil ze zelf een nieuw leven opbouwen.

IJsbarbaar
Rob Ruggenberg werd bekroond voor IJsbarbaar, een uitgave van Querido die de meeste stemmen had gekregen van de Jonge Jury. IJsbarbaar is het verhaal van de dertienjarige Nunôk die in 1624 op Groenland wordt ontvoerd. Hij komt terecht in Holland, waar hij wordt verkocht aan een kermisbaas en moet optreden als ijsbarbaar. Hij weet te ontsnappen en wil terug naar huis, maar hoe moet hij dat klaarspelen? De andere genomineerden voor de Prijs van de Jonge Jury waren Maren Stoffels, Daniëlle Bakhuis, Mel Wallis de Vries en Caja Cazemier.

Geen opmerkingen: