maandag 21 februari 2011

Voorleeskampioen van Oss
Vandaag is Anna Smit (1K) voorleeskampioen van Oss gewonnen. OP 25 maart gaat zij naar de provinciale finale in Breda.
In de Groene Engel lazen 8 brugklasmeiden voor uit nieuwe jeugdboeken van het afgelopen jaar.
De schrijfster Maren Stoffels presenteerde het programma en in de pauze vertelde zij over haar schrijverschap. Op 17 jarige leeftijd debuteerde zij met het boek:Dreadlocks en lippenstift. Dit boek wordt in de tblmediatheek veel geleend en ook de andere boeken van Maren Stoffels zijn favoriet.
Anna las voor uit het boek: Help ik kan niet kiezen. Het fragment zat vol humor. Tijdens de scheikundeproefjes trekken de hoofdpersonen geen labjas aan en tijdens de proef wordt het witte t-shirt drijfnat met een oranje bh eronder wat tot grote hilariteit leidt.
Bericht uit Brabants Dagblad:
OSS - Voorleeskampioen van Oss bij de middelbare scholen is Anna Smit, leerlinge uit 1 atheneum op het Titus Brandsmalyceum. Aan de wedstrijd Read2me deden maandagmiddag acht brugklasleerlingen van Osse scholen mee.

Schrijfster Maren Stoffels presenteerde de wedstrijd. Na de pauze vertelde zij hoe ze zelf schrijfster was geworden. De jury vond dat Anna Smit het beste voorlas. Zij bracht een humoristisch fragment uit het boek 'Help, ik kan niet kiezen!' van E. Lockhart goed over. Ze versloeg daarmee Dolores Steeg (Hooghuis West), Judith Berkelaar (TBL), Anne van Gruijthuijzen (Hooghuis Zuid), Ayan Haski (Mondriaan), Dilara Cartal (Hooghuis Zuid), Meike van Erp (Mondriaan) en Mellanie van den Elzen (Hooghuis West).

Geen opmerkingen: