woensdag 12 oktober 2016

Lezing Walter van den Berg

Op dinsdagmiddag 4 oktober gaf Walter van den Berg in een lezing in het Binnenhof voor  5 Vwo.
Walter had nog nooit een lezing gegeven en was erg zenuwachtig, de in allerijl gehaalde broodjes heb ik maar opgegeten, Walter kon geen hap door zijn keel krijgen.
Hij begon een beetje stuntelig en gooide  zijn papierhandel door elkaar, maar langzamerhand begon hij zich meer op zijn gemak te voelen en maakte hij ook leuke droge grapjes. De leerlingen hingen echter wel aan zijn lippen en doordat hij helemaal zichzelf was en puur, bleven zij geboeid luisteren.
Er was een panel van een stuk of wat leerlingen die hem vragen stelden en waarvoor hij de tijd nam om ze te beantwoorden.
Hij  is in februari gast aan tafel geweest bij DWDD en heeft in die uitzending verteld over zijn boek “Schuld”. Het boek  heeft goed verkocht en hij heeft er 30.000 euro mee verdiend.
Echter naast zijn schrijversbestaan heeft hij ook nog een “gewone” baan. Hij vertelde wat over zijn niet al te leuke jeugd en dat hij erg laat begon met het lezen van boeken, pas op zijn 17e. Gaandeweg is hij  erachter gekomen dat  het schrijven  voor hem onbewust toch een therapeutische werking heeft.
Zelf heb ik snel het boek Hondenkoning van hem uit de mediatheek gegrist en er hem iets in laten schrijven. De titel “”Schuld” heb ik nog een keer aangeschaft voor de mediatheek.

Kortom het was een leuk uurtje met Walter en ik denk dat de leerlingen het zo ook hebben ervaren.


Geen opmerkingen: