maandag 3 februari 2014

Herman Brusselmans
De boeken van de mediatheek zijn door Brusselmans gesigneerd.
Afbeelding
Herman Brusselmans (links) praat met zes leerlingen over zijn leven en zijn boeken. Fotograaf: Tess van den Bliek

OSS - De Vlaamse auteur Herman Brusselmans ging donderdagmiddag in Oss in gesprek met leerlingen van 5 vwo. In zaal De Linck ging het over zijn leven, zijn boeken en uiteraard over zijn geliefde onderwerp seks.
Het TBL, het Mondriaan College en het Maaslandcollege hadden het bezoek van Brusselmans samen met de Bibliotheek Oss georganiseerd. In twee sessies maakten honderden leerlingen kennis met de schrijver en zijn grove taalgebruik. "Vanaf hier kan ik al zien dat je een hopeloos geval bent", luidde zijn antwoord op de vraag 'Heeft u tips hoe mijn vriend in het publiek aan een meisje kan komen?'.
Herman Brusselmans staat bekend om zijn directe taalgebruik en zijn neiging om steeds te praten over seks, vaak over beffen. Ook in Oss kwam het hiervan. "Je moet niet praten over beffen, je moet het gewoon doen", hield hij het jeugdige publiek voor.
Maar het ging niet alleen over seks. Brusselmans gaf ook een aantal levenslessen mee: "Ik wil simpele waarden als gelukkig zijn en zelfrespect meegeven. Tegenwoordig wil iedereen zich profileren op social media en zichzelf laten zien. Daar is niks mis mee. Zolang je maar niet denkt dat heel de wereld naar je kijkt en wakker van je ligt, want dit is niet zo." Bron: BD 30-01-2014

Geen opmerkingen: