maandag 16 maart 2009

dinsdag 10 maart 2009

Lees mij en boekenweek

Lees mij! Vanwege een tere huid van Koolhaas!Stel je voor: jij bent Jokke, 12 jaar en tot over je oren verliefd. Op Takkie. Je kent haar niet, ze zit niet bij jou op school en jullie hebben elkaar nog nooit iets gezegd. Takkie staat altijd bij het raam, iedere dag weer, als jij op hetzelfde uur en dezelfde manier langs haar huis fietst. Na eindeloos veel kijken en staren, staat ze op een dag voor je en spreekt en jij weet je geen raad met deze eerste liefde…Stel je voor: je bent een hoedna. Een beverachtig diertje dat houdt van graven en dutjes doen, onder een warme zon. Je leeft samen met je vriendin bij de rivier, graaft tunnels, bouwt dijken en vraagt je elke dag af waarom je dat allemaal doet. Waar kom je vandaan? En wat doe je in dit koude land? Dat weet je niet en als er op een dag een bleek, wittig menswezen voor je staat, weet je je ook geen raad, stort je jezelf op deze jongen en graaf je er maar op los met je stevige klauwen. Natuurlijk is dit boek te leen in de TBL mediatheek !

Boekenweek 2009Van 11 t/m 21 maart staan dieren in de literatuur centraal met het thema: 'Tjielp Tjielp - De literaire zoo'. Lees mij! presenteert daarom Vanwege een tere huid van 'dierenschrijver' bij uitstek: Anton Koolhaas. Koolhaas had de gave zijn (soms zelfverzonnen) dier-personages op een menselijke manier te omschrijven, waardoor je ze als lezer al snel grappig en herkenbaar vindt. Vanwege een tere huid werd één van zijn meest bekende titels, maar is maar één voorbeeld van zijn uiteindelijk uitgebreide 'dieren-oeuvre'.Bij een boeken-aankoop van ten minste €11,50, ontvang je het boekenweekgeschenk 'Een tafel vol vlinders' van Tim Krabbé, kado. Wil je meer weten over de boekenweek? Dan kun je kijken op de site van de boekenweek. (Bron: Lees mij)

vrijdag 6 maart 2009

Open dag TBL 6 maartTijdens de open dag op 6 maart van 16.00 tot 21.30 uur hebben heel wat ouders/grootouders en leerlingen uit groep 7 en 8 onze mediatheek bezocht. 162 leerlingen hebben deelgenomen aan de wedstrijd waarbij zij de tekst bij het juiste boek moesten zoeken. En de 2 winnaars zijn:
TOBIAS WITTE en NIENKE SLABBERSEr heerste een gezellige sfeer en de belangstelling ging vooral uit naar de mooie ruimte waarin de mediatheek zich bevindt. Er waren bezoekers die de ruimte nog als kapel hadden gebruikt en anderen hadden deze ruimte benut tijdens de gymlessen ook lagen er nog zweetdruppels van examens die hier waren gemaakt.woensdag 4 maart 2009

Boek van de week Bernlef Hersenschimmen


Lees mij! Hersenschimmen van Bernlef!Je zit voor de piano. Wilt iets moois spelen voor je ouders. Helder en ondoorgrondelijk. Je handen liggen op de toetsen en dan gaat het niet meer. Als je het begin nou maar vond, dan volgt de rest vanzelf, denk je.Je wilt je vader de platenspeler kado doen, want hij zit thuis met zo’n oude opwindgrammafoon. Op het moment dat je hem in wilt pakken, probeert een jonge vreemdeling je tegen te houden en roept: ‘Uw vader is dood!’ Als je ondergescheten in bed wakker wordt en je ogen opent, zie je een oude man met een slappe gerimpelde buik. Je haalt opgelucht adem als je beseft dat jij dit niet bent. Maar je bent het wel… Jij bent Maarten, begin 70 en je verliest je herinneringen, je geheugen en de woorden..! (Bron: Lees mij!)