woensdag 13 februari 2019

klassieker Kruistocht in spijkerbroek voor maar 2,50 in de boekwinkels.

Vanaf 8 februari ligt hij in de winkel, het beroemde kinderboek van Thea Beckman: Kruistocht in spijkerbroek. Een mooi verhaal om door te geven of het jeugdsentiment opnieuw te beleven. En dat voor maar twee en een halve euro!
Samen zorgen we ervoor dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken
De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.
Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!
Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.
Afbeeldingsresultaat voor kruistocht in spijkerbroek voor 2,50
Het verhaal:
De Nederlandse Dolf neemt met zijn vader een kijkje in de werkplaats van een studievriend, dr. Simiak. Die werkt aan een ongelofelijke uitvinding: een ‘materietransmitter’. Je kunt ermee tijdreizen, maar dat moet nog wel even getest… Dolf wil dolgraag proefpersoon zijn en wordt weggeflitst naar een riddertoernooi in Frankrijk.

Groot gevaar

Door een foutje belandt hij in Duitsland, precies op het moment dat de Kinderkruistocht daar langskomt. Hij mist het afgesproken terugkeermoment en sluit zich aan bij de achtduizend kinderen die onderweg zijn om de heilige stad Jeruzalem te bevrijden. Het wordt een zware reis, waarbij Dolf en zijn nieuwe vrienden ernstig in gevaar komen.

Goede verteller

Thea Beckman schreef Kruistocht in spijkerbroek in 1972. Het werd 94 keer herdrukt en ook verfilmd. En nu is het verhaal als musical te zien. Is haar beroemdste boek na bijna vijftig jaar nog steeds leuk om te lezen? Absoluut. Wel zijn de zinnen lang en de woorden soms wat ouderwets. Maar als je daar aan gewend bent, kom je helemaal in het ritme van de reis.
Kruistocht in Spijkerbroek nu voor maar 2,50

Middeleeuws Europa

Thea Beckman kon ongelofelijk goed vertellen en neemt je mee op een spannend avontuur vol noodweer, verraad en vriendschap, waarin je veel te weten komt over het middeleeuwse Europa.
In de actie Geef een boek cadeau wordt elk jaar een klassieker herdrukt voor een klein prijsje. Dit jaar is dat Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman (Lemniscaat, 10+).

Geen opmerkingen: