dinsdag 31 maart 2015

Teddy Wayne – Het liefdeslied van Jonny Valentine:
Justin Bieber, Miley Cyrus, Britney Spears en nog vele andere kindsterretjes groeiden op voor de ogen van de wereld. Wat doet dat met een kind? En onder welke druk staat het kindsterretje zelf?
In Het liefdeslied van Jonny Valentine probeert Teddy Wayne hierop een antwoord te geven. Althans, een sarcastische weergave van de mogelijke werkelijkheid te geven. Het liefdeslied van Jonny Valentine is een aanklacht tegen de moderne popindustrie, in een heerlijk zwartgallig jasje gestoken.
In het boek wordt de 11-jarige Jonny Valentine gevolgd. Hij is een superster met Bieber-achtige status maar zelf is hij elke keer weer doodsbenauwd om het podium op te gaan. Liever speelt hij games, en ontdekt hij zijn eigen seksualiteit. Zijn moeder, Jenna, is zijn manager. Zij doet nog het meest denken aan de moeder van Lindsay Lohan, aangezien Jenna nogal van een feestje houdt. Ondertussen drilt ze haar zoon om de beste superster te worden.
Het liefdeslied van Jonny Valentine

donderdag 19 maart 2015

Indrukwekkende debuutroman van Stefanie de Velasco.

Het boek speelt zich af in haar geboorteland Duitsland.
Het gaat over de 2 meisjes Nina en Jameela, die wonen in een deprimerende flat in Berlijn.
Ze leven veel op straat en ouderlijk gezag ontbreekt pijnlijk.
De moeder van Nina brengt haar tijd door op de bank, lusteloos voor zich uitkijkend.
Noura de moeder van Jameela is afwezig omdat ze de kostwinner is van het gezin en heel veel werkt.

De meisjes leven  op straat, van god los, en drinken veel alcohol, een zelfgemaakte cocktail:Tijgermelk.
Ze oefenen voor hun ontmaagding door mannen op te pikken en daar tegen betaling seksuele handelingen bij te verrichten. zo vullen ze hun zakgeld aan.
Ze hebben een hechte vriendschap, als ze niet samen zijn verzamelen ze op hangplekken met vrienden, waar geflirt, gekust en geblowd wordt.
De verschillende etnische groepen onder hun vrienden en vriendinnen en de daarbij horende problemen komen ook in het boek aan bod. Een vriend die beschuldigd wordt van moord (eerwraak) en de gevolgen daarvan dreigt de vriendschap van de meisjes kapot te maken.

Deprimerende , maar toch indrukwekkende , rauwe Young Adult.

maandag 2 maart 2015

Maarten t Hart- Magdalena


‘Na mijn dood,’ zei de moeder van Maarten ’t Hart vaak, ‘kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef.’ Daarom heeft ’t Hart in zijn werk zijn moeder zo veel mogelijk uit het zicht gehouden, waardoor een enigszins vertekend beeld van zijn jeugd ontstond. Nu zijn moeder in 2012 is overleden, kan Maarten ’t Hart alsnog de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpen, aldus een leemte in zijn autobiografie opvullend.


Magdalena tekent een prachtig en liefdevol portret van moeder en zoon.

"Een vertrouwd verhaal, vol herkenning en nostalgie. Smakelijk verteld, met de nodige humor.

Ă„musant, warm en levendig, en soms met een portie venijn.

Afbeeldingsresultaat voor magdalena maarten t hart afbeelding