maandag 12 mei 2014

Winnares Jonge jury 2014

Klem

In een afgeladen Grote Zaal van de Doelen won 14 april Mel Wallis de Vries de Prijs van de Jonge Jury 2014 voor haar boek Klem. Ook nu weer lazen duizenden scholieren in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar jeugdboeken die in het voorgaande kalenderjaar zijn verschenen. Klem ontving de meeste stemmen.
Op schoolreisje naar Vlieland! Alle ingrediƫnten voor een leuke trip zijn aanwezig. Maar dan gaat het vreselijk mis: een van de leerlingen wordt gewurgd in de duinen gevonden. De groep is lamgeslagen. Voor het politieonderzoek mag niemand van het eiland af; steeds meer feiten komen aan het licht. Bijna iedereen lijkt een motief te hebben. En bijna niemand lijkt de waarheid te spreken. Vriendschappen komen onder druk te staan, en langzaam verandert het verblijf in een regelrechte hel.

De Groote Oorlog

LoopgravenoorlogHet is dit jaar 100 jaar geleden dat de eerste wereldoorlog begon. Er zijn heel veel boeken over deze periode geschreven en in de mediatheek is een tentoonstelling gemaakt over boeken uit deze periode. Via een persoonlijk verhaal  wordt duidelijk wat deze oorlog heeft aangericht en hoeveel gevolgen deze oorlog voor de hele wereld heeft gehad.
In de mediatheek is een tentoonstelling gemaakt met romans en jeugdboeken over die periode.


The fault in our stars

The Fault in Our Stars.jpg
The Fault in our stars wordt voor Engels klassikaal gelezen. Op 10 juli komt de verfilming van dit boek in de bioscoop.
Hazel en Gus zijn twee heel bijzondere tieners. Ze beschikken allebei over een cynisch gevoel voor humor, hebben een hekel aan alles wat gewoon is en zijn stapelgek op elkaar 
Hun relatie is op zich al een wonder, omdat ze elkaar hebben ontmoet bij een praatgroep voor kankerpatiƫnten.
The Fault In Our Stars is gebaseerd op de bestseller De Weeffout in onze sterren van John Green en gaat over de meeslepende, grappige, spannende en tragische reis door het leven en de liefde. De film is voor een deel opgenomen in Amsterdam.